Hamas-İsrail arasında devam eden çatışmaların onuncu gününde, İsrail diğer yandan da Gazze’ye yaptığı bombardıman gün geçtikçe arttırıyor. İsrail, Gazze sınırlarında yığınağını git gide arttırması üzerine gözler kara harekatına çevrildi. Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e uyarıda bulundu.

ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

Merkezi New York’ta olan CBS’in “60 Dakika” isimli programına konuk olarak katılan Biden, sivil halkın Gazze’den çıkması ve su, gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılabilmesi için insani koridor oluşturulmasını desteklediğinin altını çizdi.

Hamas’ın tamamen kaldırılması gerektiğini vurgulayan Joe Biden, “İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük bir hata olur” deiyerek uyarıda bulundu. “Gazze’de yaşanan olaylar Hamas’tır ve Hamas bütün Filistin halkını temsil etmemekte” ifadelerini dile getiren Biden, “Sadece bir Filistin otoritesi olması gerekiyor. Filistin devletine giden bir yol bulunmalı” dedi.

İSRAİL'DEN BİDEN'A YANIT GECİKMEDİ

ABD Başkanı Biden’ın yaptığı açıklamalara yanıt, İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan tarafından geldi. Erdan, İsrail’in Hamas’ı yok edebilme isteğini anlamadığı için sitem bulunarak, İsrail’in 2 milyon Filistinliyi yönetmesiyle “hiçbir çıkarı” olmadığının altını çizdi. Erdan, sosyal medyada yaptığı açıklamasında, “İsrail’in hedefi Hamas’ı tamamen yok etmek” diyerek Biden'a cevap verdi. (İHA)

Editör: Haber Merkezi