Amerika Birleşik Devletleri, vurularak öldürülen Ekvador devlet başkan adayı Fernando Villavicencio suikastının faillerine ait bilgi paylaşanlara 5 milyon dolar ödül verecek.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, silahlı hücumda öldürülen Ekvador devlet başkan adayı Fernando Villavicencio suikastının faillerine ait bilgi paylaşanlara 5 milyon dolara takribî 137 milyon Türk Lirası'na kadar ödül verileceğini bildirdi.

ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

'1 MİLYON DOLARA KADAR İKİNCİ BİR ÖDÜL TEKLİFİNİ DE DUYURUYORUM'

Dışişleri Bakanı Antony Blinken imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, Ekvador başkan adayı Fernando Villavicencio suikastının arttaki işbirlikçileri ve tasarlayıcıların hapsedilmesine veya mahkum edilmesine yol kalemtıraş bilgi için, Hudut Ötesi Organize suçlar Ödül Programı kapsamında 5 milyon dolara kadar ödül önerisini duyuruyyorum. Ayrıca, Villavicencio cinayetinden sorumlu olan ulusötesi organize suç grubunda önemli bir liderlik pozisyonuna sahip olan herhangi bir kişinin kimliğinin veya yerinin belirlenmesine yol açacak bilgiler için ise 1 milyon dolara kadar ikinci bir ödül teklifini de duyuruyorum" söylendi

AA'nın haberine göre, ABD'nin Ekvador halkını desteklemeye devam edeceği belirtilenaçıklamada, demokratik süreçleri baltalamaya çalışan kişileri adalet önüne çıkarmak için çalışmaya devam edileceği kaydedildi.

Neler olmuştu?

Yolsuzlluklara  karşı duruşuyla tanınan devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio, 9 Ağustos'ta başkent Kito'da arabasına bindiği sırada bir saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürülmüştü. Ekvador Başsavcısı, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurularak ağır yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini belirtmişti

Villavicencio, Ekvador'da faaliyet gösteren uluslararası organize suç örgütünden biri olan, Meksika'nın "Sinaloa Karteli" liderleri de dahil çok sayıda kişiden ölüm tehditleri aldığını söylemişti (Duvar)

Editör: Haber Merkezi