Amerika CIA Başkanı William Burns, MİT başkanı İbrahim Kalın'dan, İran ile İsrail arasındaki gerginlik konusunda arabulucu olmasını istedi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'a, İran ile İsrail arasındaki gerginlik konusunda arabuluculuk yapma talebinde bulundu.

Görüşmelerin ayrıntılarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, CIA Başkanı Burns'ün, İran ve İsrail arasında artan gerginlik ve bölgesel istikrarsızlık konusunda Türkiye'nin arabuluculuk potansiyeline güvendiği belirtiliyor.

İstanbul-Sivas Hızlı Tren Hattı Seferleri Başladı! İstanbul-Sivas Hızlı Tren Hattı Seferleri Başladı!

William Burns'un, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginliği azaltmaya yönelik Türkiye'nin rolünü önemsediği ve bu konuda MİT Başkanı Kalın'dan destek istediği ifade edildi.

Türkiye'nin, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması adına yapılan bu tür arabuluculuk girişimlerinde etkin bir rol oynamaya hazır olduğu belirtilirken, İbrahim Kalın'ın da bu yönde gerekli adımları atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: t24