Milli Savunma Bakanlığı, ABD'den satın alınacak F-16'lara ilişkin yeni bilgiler verdi. ABD'nin 40 adet yeni F-16 Blok-70 alımı ve 79 mevcut F-16'nın modernizasyonu için gönderdiği "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaşarak incelemesine başlandığı ve değerlendirmeye alındığı bildirildi. 

F-16 SATIN ALIM SÜRECİ

Milli Savunma Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler danışmanı Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında, Amerikan F-16 Block-70 savaş uçağı Vipers'ın satın alma sürecine ilişkin şunları söyledi. 

Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor


Taslak "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in temini, 79 adet mevcut F-16'nın modernizasyonu ile mühimmat, malzeme ve teçhizatının modernizasyonuna ilişkin ABD tarafından gönderilen talep" Taslak Teklif ve kabul mektupları Bakanlığımıza ulaştı. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır.''

1 OCAK'TAN İTİBAREN 483 TERÖRİST ETKİSİZ

Aktürk, terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda son bir hafta içinde Kuzey Irak ve Suriye'den olmak üzere 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerden 193'ünün Kuzey Irak'tan geldiğini söyledi. 290'ı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 483'e ulaştı.

Şu anda üs ve sınırlarda zor hava şartları ve arazilerde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Aktürk, FETÖ ile mücadelenin yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Aktürk ayrıca Suriye'de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin güvenli ortama döndürülmesi ve normalleşmenin sağlanması yönünde çabaların sürdüğünü söyledi.

30 BİN KİŞİNİN YASA DIŞI GEÇMESİ ENGELLENDİ

Tuğamiral Aktürk, geçen hafta sınırı kaçak geçmeye çalışan 4'ü terör örgütü mensubu 101 kişinin yakalandığını, 2 bin 384 kişinin ise sınırı geçmesinin engellendiğini bildirdi.

Aktürk, şöyle konuştu: “Böylece 1 Ocak'tan bu yana sınırlarımızı yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1.448'e çıktı. "Sınırı geçmeden engellenen kişi sayısı 30,15" dedi.

Tuğamiral Aktürk ayrıca milli bir mesele olan Kıbrıs ve "iki devlet, tek millet" fikrinde mutabakata vardığımız Azerbaycan, Balkanlar başta olmak üzere birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkeler bulunduğunu vurguladı. Tarihi değerleri ve kültürel bağları olan, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini sürdüren Libya ve Somali ile haklı davalarına destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

İsrail'in saldırıları devam ettikçe bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditlerin arttığının altını çizen Aktürk, Gazze'de koşulsuz ve kalıcı ateşkes ilan edilmesinin hem bölgesel hem de uluslararası istikrar açısından kaçınılmaz olduğunu söyledi.

MALAMAN DENİZ MADENİ ENVANTARA GİRİN

Aktürk, TÜBİTAK ve Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. Geçtiğimiz hafta ana yüklenicisi olduğu MALAMAN mayınının geniş çaplı patlatma testinin başarıyla gerçekleştirildiğini, "MALAMAN Deniz Mayını"nın Deniz Kuvvetleri envanterine girmesiyle bu konudaki dışa bağımlılığın da sona ereceğini söyledi.

Aktürk ayrıca, Bakanlığa bağlı ASFAT'ın ana yükleniciliğinde yürütülen Açık Deniz Karakol Gemisi projesinin ilk gemisi "TCG AKHİSAR"ın denize indirilmesinin ardından önemli bir aşamayı temsil eden havuzlama işleminin de 2019 yılında tamamlandığını belirtti. 23 Şubat. Güçlü Patronlar'ın düzenlediği "İnovasyon" etkinliğinde, "Başarı ve Başarı Ödülleri" yarışmasında ödüle layık görülen İstanbul Tersaneler Komutanlığı ve personelini tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM