KURU YÜK GEMİSİ BATMIŞTI

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi yakınlarında Türk bayraklı kuru yük gemisi Kafkametler, fırtına sebebiyle mendireğe çarparak battı.

Kayıp denizcileri arayan gemide aşçı olarak çalışan bir mürettebattan 62 yaşındaki Metin Usta'nın cesedi balıkçı tekneleri arasında görülünce, kalan 11 denizciniyi aramak için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kıskançlık Kavgası Kanlı Bitti: Erkek Arkadaşını Sokak Ortasında Bıçakladı Kıskançlık Kavgası Kanlı Bitti: Erkek Arkadaşını Sokak Ortasında Bıçakladı

HAVADAN ARAMAYA İHA İLE DESTEK

Liman içerisinde sahil güvenlik botları, havadan ise uçak, helikopter ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ile ayrılmış mürettebatın cesetlerinin kıyıya vurması oranına karşı sahil bandında AFAD ekipleri devriye attı.

EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenin Karadeniz Ereğli ilçe genelinde 21 Kasım Salı ve 22 Kasım Çarşamba günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir." şeklinde ifade etti.

11 denizci için arama kurtarma operasyonu sürdüğünü söyledi

"EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Bakan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Ekiplerimiz bütün gün çalışmayı sürdürdü, yer ise gece boyunca devam edecek. Olumsuz hava şartlarına rağmen arama kurtarma çalışması yürüten ekiplerimizin her birine teşekkür ediyorum. Vatanımızı ve milletimizi her türlü musibetlerden korusun.'' dedi.

İŞTE ARANAN 11 MÜRETTEBAT

Gemide: Kaptan Cemal Turan, İkinci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Baş Mühendis Veli Özel, İkinci Mühendis Göksel Özel, Güverte Kaptanı Tamer Özer, Yel Kaptanken Kaptanları İsmail ve Salamış Uslu, Denizci Mustafa Nacar, Baş Mühendis Cüneyt Aygen Biliniyor ki , ve Yağcı Ömer Hebip.isimli kişilerin olduğu tespit edildi.

(habertürk)

Editör: Haber Merkezi