ABD'nin Louisiana eyaletinde yaşanan olayda, 60 yaşındaki Kim Denicola'nın şiddetli baş ağrısı ve bulanık görme şikayetiyle hastaneye başvurdu, acil serviste uykuya daldı.

Uyandığında  hayatının son 30 yılını  unuttu. 

Hastaneye başvurmasının ardında şiddetli baş ağrısı olan Denicola, tedavinin ardından uyanınca evli olduğu ve iki çocuğu bulunduğu gerçeğini hatırlamadı. 

Baş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, tedavi sonrası son 30 yılı hatırlamadı

Bir hemşirenin "Kaç yılındayız sorusuna  1980" yanıtını verdi. "Televizyonlar şimdi akıllı. Benim hatırladığım televizyon, duvara dayalı bir kutuydu ve kanalı değiştirmek için televizyonun düğmelerine basmamız gerekiyordu" diyen Denicola'ya amnezi teşhisi konuldu,

Doktorlar, hastalığın nedenini tespit edemediler ve hafızasını geri kazanamayacağından korkmaktalar. 

Kanseri 7 yıl önceden tespit edebilir! Kanseri 7 yıl önceden tespit edebilir!

AMNEZİ NEDİR?

Amnezi, Ulusal Sağlık Kütüphanesi'ne göre yılda 10.000 kişide 5,2 ila 10 kişiyi ve 50 yaşın üzerindeki 23,5 ila 32 kişiyi etkileyen, tipik olarak orta yaşlı ve yaşlı insanları etkileyen "akut başlangıçlı geçici ileriye dönük amnezi" durumudur. Yılda 10.000 kişinin 5.2-10'unu etkiler ve 50 yaş üstündeki bireylerde bu sayı 23.5-32/100.000 kişiye yükselir.  Genellikle "özellikle yorucu faaliyetler, yüksek stresli olaylar veya cinsel ilişki sırasında" ortaya çıkar. Hafıza durumu genellikle geçici bir olaydır ve tekrar ortaya çıkabilir, ancak ölüm çok nadirdir.

Kaynak: son dakika