TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Afet bölgesindeki lisanssız elektrik tesisleriyle ilgili yeni bir karar alındı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bu karara göre, afet bölgesindeki lisanssız elektrik tesislerinin 2023 ve 2024 yıllarındaki elektrik tüketimleri için referans olarak 2022 yılı verileri kullanılacak. Aynı zamanda, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen ve afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki lisanssız elektrik üretim tesislerinde, 2023 ve 2024 yıllarına ait mahsuplaşılmamış tüketim miktarları da 2022'deki tüketim verilerine dayandırılacak.

Karara göre, eğer 2023 veya 2024 yılına ait mahsuplaşılmamış toplam elektrik enerjisi tüketimi, 2022 yılına ait mahsuplaşılmamış toplam elektrik enerjisi tüketiminden daha düşükse, bu fark 2024 yılında satışa konu edilebilecek elektrik tüketim miktarının hesaplanmasında kullanılacak.

Bu karar, afet bölgelerindeki lisanssız elektrik üretim tesislerinin elektrik tüketimlerinin daha adil bir şekilde hesaplanmasını ve afet sonrası iyileştirme çabalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu düzenleme, enerji sektöründe denge sağlama ve afet bölgelerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunma amacını taşıyor.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi