Afet Bölgesini Yılanlar bastı!

Antakya başta olmak üzere Hataydepremzedelerin sorunları bitmek bilmiyor. Afet bölgesinde yılanlar görülmeye devam ederken, panzehir olarak kullanılan 'venom' eksikliği de gündeme getirildi. Hatay'ın ilçelerinde yılanların ortaya çıkmasında en büyük neden ise hijyen sorunları ve fareler...

Depremin yıkıma uğrattığı Hatay'ın ilçelerinde afetzedelerin sorunları bitmek bilmiyor. Deprem bölgesinde geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında ortaya çıkan yılan sorunu azalsa da varlığını halen sürdürüyor. Özellikle çadırlarda yaşamını sürdürmek zorunda kalan depremzedeler arasında yılan sokması sonucu hastanelerin acil servislerine başvurular devam ederken, Antakya'da havaların ısınmasıyla bir yandan da vektör, haşere ve kemirgenlere karşı mücadele veriliyor.

KORKULU RÜYA

AFAD ekiplerinin yoğun ilaçlama mesai devam ederken, sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu Antakya, İskenderun, Samandağ, Arsuz, Defne gibi ilçelerde ise yılanlar, özellikle çadırlarda yaşamını sürdüren vatandaşların korkulu rüyası olmuş durumda. Yılan ısırığı kadar kent genelindeki acil servislerde zaman zaman panzehir olarak kullanılan venom sorunu yaşandığını öne sürülürken, Hatay'da ikamet eden göz doktoru Necmettin Mirioğlu ise ailesinin başından geçenleri anlattı.

VENOM BULUNAMADI

Miroğlu, 55 yaşındaki ablası Z.K'nın, zamanında müdahale yapılmadığı için ölümden döndüğünü belirterek "Defne'de ikamet eden ablamı, haziran ayının ilk haftasında yılan ısırdı. Diğer aile üyelerimiz kendisini 10 dakika içinde Defne Devlet Hastanesi'ne götürdü. Sağlık kurumunda kız kardeşimden kan örnekleri alınsa da elektrik kesik olduğundan kan değerleri saptanamadı. Üstüne üstlük hastanede yılan sokmasında panzehir olarak kullanılan 'venom' olmadığı belirtilerek, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne sevk edildi" dedi. 

4 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI 

"Olayı saat 10.00'da meydana gelmesine karşın, kan tahlilleri ile gerekli müdahalenin ancak saat 17.00'de Dörtyol Hastanesi'nde uygulandığını dile getiren Dr.Miroğlu, "Bazı doktor arkadaşlarım olayın yaşandığı tarihte Defne Devlet Hastanesi Acil Servis biriminde doktor olmadığını söyledi. Ablama erken müdahale edilmiş olsa 3 gün içinde toparlanacaktı ancak kendisi 4 gün yoğun bakım olmak üzere 2 hafta hastanede yatarak tedavi görmek zorunda kaldı" diye konuştu. 

Bölgede hem yılan, hem haşere sorunu devam ettiğini sözlerine ekleyen Dr.Miroğlu,  "Hatay ve ilçelerine çok miktarda panzehir olarak kullanılan 'venom' gönderilmesi gerekir. Sağlık hizmetlerinde ister istemez bir takım aksaklıklar yaşanıyor" ifadelerini kullandı. 

Gönül Dağı setindeki taciz davasında karar çıktı Gönül Dağı setindeki taciz davasında karar çıktı
Editör: Haber Merkezi