Eylül ayından görülen yerel yağışlar tüm yurtta etkisini gösteriyor. Yağışlar sel felaketlerini tetiklerken vatandaşlar 'Hangi bölgelerde yağışlar var? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını soruşturmayaa başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bu sefer yağış değil çöl sıcaklıkları geliyor! Afrika ve Suudi Arabistan üzerinden gelecek ve tüm Türkiye'yi etkileyecek. Uzmanlar uyardı, yarından sonra asla dışarı çıkmayın! Çöl tozu İstanbul ilk sırada olmak üzere o bölgeleri etkileyecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van’ın güney bölgelerii ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri’nin doğusu, Osmaniye’nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep’in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ön görülüyor.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklığın cuma gününden itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ise yurdun batı ve güney kısımlarında kavurucu sıcaklar etkisini hissettirecek.

RÜZGAR

Rüzgar genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kesimleri ile yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN İSİM UYARDI: TÜRKİYE'NİN HER YERİ KIPKIRMIZI OLACAK!

Afrika ve Suudi Arabistan'dan çöl fırtınasının Türkiye'ye doğru ilerlediğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, çöl tozunun ilk oralar Hakkâri, Şırnak, Ağrı, Mardin ve Van’da görüleceğini kaydetti. Demirhan uyarılarında şunları söyledi:

"Perşembeden sonra iç bölgeler ve Akdeniz’de toz konsantrasyonun fazlalaşmasını bekliyoruz. Cuma günü toz yoğunluğu daha da fazlalaşacak. Asıl fazlalık Güneydoğu Anadolu’da olsa da pazar günü itibariyle Marmara ve Ege’de de hafif şiddette toz taşınımı olasılığı bildiriliyor. Pazartesi günü İstanbul’a geliyor. Tehlikeli boyutta değil. Bu süreçte Güneydoğu Anadolu bölgesinde mutlaka maskeyle dışarı çıkılmalı. Mecbur kalmadıkça yaşlıların ve çocukların da dışarı çıkmamaları ama çıkıyorlarsa da maskeyle dışarı çıkması önemli."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

21 EYLÜL 2023 PERŞEMBE GÜNÜ


22 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

MGM'den Uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor MGM'den Uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor


23 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ


24 EYLÜL 2023 PAZAR GÜNÜ


25 EYLÜL 2023 PAZARTESİ GÜNÜ(karar)

Editör: Haber Merkezi