Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu kamuoyuna duyurdu. Rapora göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan hariç), Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ve İstanbul ile Hatay çevresinde sağanak yağışlar ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir. Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmurlu bir hava tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

RÜZGAR

Rüzgarın, kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 NİSAN 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat

7 NİSAN 2024 PAZAR GÜNÜ

8 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

9 NİSAN 2024 SALI GÜNÜ

10 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

Kaynak: KARAR