Afyonkarahisar'da Bir İlkokulda Dikkat Eksikliği Gerekçesiyle Öğrenci Gösteriden Çıkarıldı

Afyonkarahisar il merkezindeki Atatürk İlkokulu'nda geçtiğimiz hafta sonu kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. İddiaya göre, okulun 4/İ sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteride, bir öğrenci dikkat eksikliği gerekçesiyle sahne dışına çıkarıldı. Bu durum, çocuğun annesi tarafından fark edildi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi.

Sahneye çıkmadan önce Atatürk fotoğrafları ve Türk bayrağı desenleri taşıyan tişörtlerle donanmış olan 24 öğrenci, gösterilerine başlamak üzereyken sınıf öğretmeni tarafından durduruldu. Öğretmen, M.E.T. adlı öğrencinin dikkat eksikliği (disleksi) olduğunu iddia ederek onu gruptan ayırdı. M.E.T., gösteriyi izlemek yerine merdiven girişinde tek başına bekletildi.

Diğer öğrenciler ise gösterilerini başarıyla sergiledi ve alkışlandı. Bu sırada öğretmenin tepkisiyle ayrılan M.E.T. üzgün bir şekilde arkadaşlarını izledi.

Türkiye'nin genç nüfusu 20 AB ülkesini geçiyor Türkiye'nin genç nüfusu 20 AB ülkesini geçiyor

M.E.T.'nin annesi, olayı fark edince öğretmenle iletişime geçti. Ancak aldığı tuhaf bir cevapla karşılaştı. Öğretmen, "ilgisiz anne ve baba, sizin çocuğunuz disleksi" şeklinde tepki gösterdi. Anne, durumu okul yönetimine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etmeyi düşünüyor.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, olayın kendilerine ulaştığını ve konuyla ilgili okul müdürüyle görüştüklerini belirtti. Ayrıca, bu olayla ilgili bir inceleme başlattıklarını açıkladı.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi