İzmir Bergama'da Agrobay Seracılık'ta çalışırken Tarım İşçileri Sendikası'na (Tarım-Sen) üye oldukları için işten çıkarılan 39 işçi, 23 Ağustos 2023'te başlattıkları direnişi Ankara'ya taşıyor.

Ağır çalışma koşullarına maruz kalan ve çoğunluğu kadın olan tarım işçileri, Tarım-Sen'de örgütlenerek tazminatlarını ve ödenmemiş ücretlerini talep ediyorlar.

31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde Ankara'ya yürüyecek olan işçiler, siyasetçilerin talepleriyle ilgilenmedikleri halde oy toplamak için kendilerine gelmelerine tepki gösterecekler.

Yürüyüş, 18 Mart Pazartesi günü Bergama'daki Kapalı Pazar yerinden başlayacak. İşçiler, Soma, Akhisar, Salihli, Uşak, Afyon ve Bayat'tan geçtikten sonra Ankara'ya varacaklar.

Sera önünde 200 günü aşkın süredir çadır kurarak, basın açıklamaları ve eylemler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışan işçilerin açıklaması şu şekilde:

"İstanbul'a, Ankara'ya, hatta Meclis'e kadar giderek bütün siyasilere derdimizi anlattık, ancak şu güne kadar ne iktidardan ne de muhalefetten, 39 tarım işçisinin yaşadığı bu denli açık bir hak gaspına çare olan, patron Arzu Şentürk'e karşı biz işçileri savunabilen tek bir siyasetçi çıkmadı.

Şimdi de 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi, bütün siyasi parti temsilcileri kapımıza gelip utanmadan oy istiyorlar. Biz Agrobay işçileri olarak, gelinen bu noktada artık maddi bir kazanımdan ziyade kendi onurumuz için, bu ülkenin işçilerine hiçbir faydası olmayan ve tek işleri patronlara yalakalık yapmak olan siyasileri teşhir etmek için, 18 Mart Pazartesi günü Bergama'dan Ankara'ya bir yürüyüş başlatacağız.

İBB Meclisi'nde Üç Fidan tartışması İBB Meclisi'nde Üç Fidan tartışması

Bu yürüyüş bizim için bir onur yürüyüşü, tüm siyasiler için ise bir utanç yürüyüşü olacak. 39 işçinin üç kuruş alacağını bir patrona ödetemeyenlere verecek oyumuz yok, ve soracak hesabımız var."

Kaynak: Bianet