Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge

Akciğer Kanseri Görülme Yaşı Düşüyor: Göğüs Cerrahisi Uzmanları Uyarıyor

Akciğer kanseri görülme sıklığı azalıyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanları Derneği. Atilla Pekçolaklar, sigara ve tütün ürünlerine erken başlamanın akciğer kanserinin erken başlamasına neden olduğunu söyledi. Akciğer kanserinin dünyada en çok ölüme neden olan kanser türü olduğunu belirten uzman, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Pekçolaklar, "Eskiden 50 yaşında teşhis edilen akciğer kanserinin teşhis yaşı artık 30'a indirildi."

Akciğer kanserinin ortaya çıkma yaşı kritik seviyeye ulaştı. Bursa Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Atilla Pekçolaklar, akciğer kanserinin en sık görülen semptomlarının göğüs ağrısı, nefes almada zorluk, balgamda kan, kilo kaybı ve iştahsızlık olduğunu söyledi.

Akciğer kanserinin erken yaşta görülmeye başladığını vurgulayan Doç. Dr Pekçolaklar, şunları söyledi: “Daha önce 50 yaş ve üzeri kişilerde tespit ettiğimiz akciğer kanserinin görülme sıklığı ve yaşı, genç yaşlarda azalıyordu.

Her şüphe, görüntü kansere davetiyedir Her şüphe, görüntü kansere davetiyedir

Artık 30'lu yaşlarında akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olan hastalarımız var. Bunun en önemli nedenlerinden biri tütün ve tütün ürünlerinin genç yaşlarda kullanılmaya başlanması ve bu erken başlangıç ​​akciğer kanseriyle genç yaşta karşılaşmamıza neden olmasıdır” dedi.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Doç. Dr., akciğer kanseri tanısının biyopsi yöntemiyle konulduğunu vurguladı. Dr Pekçolaklar, şunları söyledi: “Teşhis ettiğimiz akciğer kanseri genellikle ileri evrededir. Bu nedenle akciğer kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Erken tanıda cerrahi tedavi, akciğer kanseri tedavisinde uzun yıllar kurtarır. Onkoloji tedavileri de daha sonra mevcut olacak” dedi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi