AKOM'un paylaştığı bilgiye göre, 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren etkisini gösterecek olan Sibirya'dan gelen soğuğun, hafta ortasından itibaren etkisini artırarak bazı lokasyonlarda etkili kar yağışına neden olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 12 derece civarında olup öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Öğleden sonra saatlerinde geçişli yağmur beklenirken, güneybatıdan esen rüzgarlar gün boyu ve hafta boyunca sıcak havayı beraberinde getirecek. Rüzgarın saatte 20 ile 45 kilometre arasında esmesi bekleniyor. Güneybatıdan esen rüzgarın getirdiği sıcak havanın 8 Ocak Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenirken, İstanbul'un hafta öğleden sonralardan itibaren Sibirya bölgesinden gelecek soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Sibirya sisteminde hava sıcaklıklarının 5-8 derece kadar azalması, yağmurla başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak'ta kara dönüşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanan uzun vadeli hava tahmin raporuna göre, İstanbul megapolünde önümüzdeki hafta hava durumu şöyle olacak:

BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek! MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, doğusu Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ve Kayseri çevresinde ise yağmur yağacak. Yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas Yaylaları'nda genel olarak sağanak ve yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. yerel olarak Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde, zaman içinde ise doğu Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'ta ortaya çıkmıştır. Sabah ve akşam saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genel olarak güney yönlerden, zaman zaman orta şiddette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI: Hatay'ın batı ilçeleri ile Osmaniye civarı, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçeleri ile zamanla Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağış beklenmesi nedeniyle sel, su baskını . Yağmur sırasında yıldırım, ulaşımın aksaması, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve tedbir alınmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Anadolu'nun sarp ve karlı bölgelerinde çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve dikkatli olması gerekiyor.

Kaynak: HÜRRiYET