Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bartın İl Merkezi, Cumhur İttifakı çatısı altında belirlenen tek adayla 31 Mart 2024 yerel seçimlerine gideceğini açıkladı.

Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen teşkilat temayül yoklamasında tebliğ edildiğini ifade etti.

Aldatmaz, AKP'nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) belediye başkan adayını destekleyeceğini belirtirken, şu açıklamalarda bulundu: "Şehirlerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin geleceğini şekillendirecek 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Bartın merkezde Cumhur İttifakı çatısı altında tek aday göstereceğiz.

AKP olarak Bartın’ımızda Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) adayını destekleyecek ve ittifak çatısı altında mutlak zafere ulaşacağız."

Ayrıca, AKP'nin Bartın Belediye Başkan aday adayları arasında Kenan Dursun, Şennur Demir, Turhan Kalaycı ve Hüseyin Manav'ın yer aldığı bilgisi verildi.

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

Mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun ise MHP Genel Merkezi'ne giderek aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtildi.

Kaynak: cumhuriyet