Gerçek Gündem'de gazeteci Furkan Karabay'ın paylaştığı özel haberi derleyip hazırladık.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'a yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önemli gelişmeler yaşandı.

10 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen silahlı saldırının ardından, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 şüpheli Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Bu şüphelilerden 16'sı tutuklanırken, 3'ü ise 18 yaşın altında olduğu için serbest bırakıldı.

Saldırının altından çıkanlar arasında dikkat çeken isimler ise İtalya'da firari olan Barış Boyun liderliğindeki Beyoğlu merkezli suç örgütüne mensup olanlar oldu.

Barış Boyun çetesi, özellikle İstanbul'un gece hayatıyla ilişkilendirilen organize suçlarla adını duyurmuş ve defalarca polis operasyonlarının hedefi olmuştu.

Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Bu çete içerisinde, özellikle sosyal medyayı kullanarak suç örgütüne yeni elemanlar toplamaya çalışan "Daltonlar" grubu üyeleri de tutuklananlar arasındaydı.

Barış Boyun çetesinin son yıllardaki en dikkat çeken eylemlerinden biri, İstanbul'un işlek yerlerinden biri olan Mecidiyeköy'de gerçekleşen kanlı cinayetti.

Bu cinayette, Sırp Skaljari Suç Örgütü lideri Jovan Vukotiç'in öldürülmesiyle sonuçlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Vukotiç'in öldürülmesine ilişkin hazırladığı iddianameye göre, suikast için 1,5 milyon Euro ödenmişti.

Bu suikast, Türkiye'nin suç örgütlerinin merkezi haline geldiği yönündeki tartışmaları da alevlendirmişti.

Kaynak: gerçek gündem