Cumhur İttifakı çatısı altındaki AKP, MHP ve kayyum yönetiminden alınan il ve ilçe belediyelerinin borç yükü, halkın parasının nasıl harcandığını gözler önüne serdi. Birçok ilçe belediyesinin dahi milyonlarca liralık borç bıraktığına dikkat çekildi. Tanal'ın açıkladığı bilgilere göre, bazı belediyelerin borç durumu şu şekilde:

DENİZLİ: AKP'den CHP'ye geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 11 milyar 130 milyon 969 bin lira borcu olduğu belirtildi.

BALIKESİR: AKP'den CHP'ye geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 15 milyar lira düzeyinde olduğu ifade edildi.

KÜTAHYA: 575 bin nüfuslu Kütahya Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında toplam borcunun 1 milyar 717 milyon lira olduğu açıklandı.

Özgür Özel ile Erdoğan Bir Araya Geldi: Görüşme AKP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ile Erdoğan Bir Araya Geldi: Görüşme AKP Genel Merkezi'nde

SANCAKTEPE: AKP'den CHP'ye geçen İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin borcunun 1 milyar 946 milyon 726 bin 113 lira olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra, MHP'den CHP'ye geçen ve AKP'den MHP'ye geçen belediyelerin de borçları açıklandı. Tanal, TBMM'nin bu konuda gereken görevi yerine getirmesi çağrısında bulundu ve kamu zararının rücu edilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet