Siyaset gündeminin tamamen yerel seçimlere odaklandığı bu günlerde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarını da içeren 16 büyükşehir ve 47 ilin belediye başkan adayını açıklayacağı bildirildi.

Adayların belirlenmesiyle birlikte, Adana'da Fatih Mehmet Kocaispir, Ankara’da Turgut Altınok, Antalya'da Hakan Tütüncü, Diyarbakır'da Mehmet Halis Bilden, Gaziantep’te Fatma Şahin, Hatay'da Mehmet Öntürk, İzmir'de Hamza Dağ’ın açıklanması beklenirken; Tekirdağ'da da Cüneyt Yüksel isminin aday olarak açıklanacağı belirtildi.

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

Adaylar açıklanmadan önce ise, AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Cüneyt Yüksel'in geçmişte katıldığı bir 'maklube' sofrasındaki fotoğrafı ortaya çıktı.

Fotoğrafın 2017 yılında Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler tarafından paylaşıldığı ve paylaşımın altında, "Bu maklube sofrasındakilerin bazıları tutuklu, bazıları da kaçtı. Biri de himaye görüyor! Himaye eden hesabını tabii ki verecek. Az sabır" notu yer aldı.

Kaynak: cumhuriyet