Altında Fed krizi yaşanıyor. 7 Ayın En Düşük Seviyesine düştü

Altın fiyatlarında Fed krizidevam ediyor. Faiz artırımlarının bu şekilde devam edeceği beklentisi ile Dolar kur sepeti karşısında 10 ayın zirvesini yaşarken , ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine düştü.

Ons altın bu sabah 1842,84 dolar seviyesini denedi. Bu  oran  en son 10 Mart tarihinde görülmüştü. Bugün saat 11:15 itibarıyla da Cuma gününe kıyasla yüzde 0,33 düşüşle 1842 dolar seviyesinde.

Yatırımcılar, Fed'in Eylül ayındaki politika toplantısında  büyük bir duraklama yapmasının ardından ABD'de daha uzun süre daha yüksek bir faiz oranı senaryosu olasılığından endişe ediyor.

VERİLER ALTINI SALLIYOR

Daha büyük oranlar getirisi olmayan külçeyi tutmanın fırsat maliyetlerini artırıyor ve çekiciliğini azaltıyor. Bu arada geçen hafta açıklanan veriler, Fed'in seçtiği çekirdek PCE fiyat endeksinin Ağustos ayında beklenenden daha da az arttığını, ABD ekonomisinin ise ikinci çeyrekte yüzde 2,1 ile oldukça sağlam bir büyüme temposunu sürdürdüğünü gözler önüne serdi.

DİP YAPMA OLASILIĞI DA VAR

Tastylive yöneticisi olan  Ilya Spivak, "ABD'den gelen veriler giderek yumuşuyor ve ABD Merkez Bankası'nın sıkışıklığı giderek daha fazla yerde kendini göstermeye başladı. Veriler bu hafta zayıf görünmeye devam ederse, altın bir dip yapma girişiminde bulunabilir" şeklinde açıklama yaptı

Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli! Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli!

BU CUMA GÜNÜ KRİTİK

Yatırımcılar artık daha da fazla rehberlik için bu haftaki önemli ABD istihdam verilerini bekliyor.

KRİTİK SEVİYELER

Analistler, ons altın için bugün destek seviyesi olarak 1839 doları işaret ediyor, buranın kırılması halinde 1821 dolar seviyesinin test edilebileceğinin üstünde duruyorlar(Halk)

Editör: Haber Merkezi