Seçkiden çıkarılan Kanun Hükmü belgeseli nedeniyle krizin tavan yaptığı Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Gelişmeyi duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kanun Hükmü belgeseli nedeniyle krizin yaşandığı Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu belgesel nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kanun Hükmü belgeselinde FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle festivalden çekilmişti.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Açılış Filmi "Kanun Hükmü" Gösterimine Yasak 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Açılış Filmi "Kanun Hükmü" Gösterimine Yasak

ALTIN PORTAKAL'DA KANUN HÜKMÜ BELGESELİ KRİZ ÇIKARDI

Kanun Hükmü belgeseli nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan kriz tavan yaptı. Önce seçkiden çıkarılan, ardından yeniden festivale dahil edilen belgesel, tepkiler üzerine bir kez daha seçkiden çıkarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kanun Hükmü belgeselinde FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle festivalden çekildi.

ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Festivalle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğinin duyurusunu yaptı. Muhittin  Böcek, yaptığı açıklamalarda şöyle ifadelere yer verdi: "Değerli sinemaseverler, kıymetli hemşehrilerim; Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yılllara meydan okumuş, Antalya'nın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali'mizi bizlerin dışımızda oluşan ve oluşturulan süreçler sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum." dedi.(Sondakika)

Editör: Haber Merkezi