Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatnın 85 senesinde Anıtkabir'de düzenlenen törende devlet erkanlarının katılımıyla anıldı.

Son dakika: Ali Yerlikaya'dan '1 Mayıs' Açıklaması! İşte Detaylar... Son dakika: Ali Yerlikaya'dan '1 Mayıs' Açıklaması! İşte Detaylar...

AKP'li Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet erkanında; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı üyeleri, bakanlar, komuta kademesi yer aldı.

Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak Anıtkabir'de ilk kez Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi.

10 KASIM'DA DA 'TÜRKİYE YÜZYILI' DEDİ

Törende Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları ekledi:

"Aziz Atatürk, vefatınızın 85. sene-i devriyesinde bir kez daha zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. 

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ikinci asrına başladığımız Cumhuriyeti ilelebet payidar ve muzaffer kılmak için 21 yıldır olduğu gibi bugün de aşkla çalışıyoruz. 

Mazlumların umudu, vatandaşlarının gurur kaynağı olan Türkiye Cumhuriyetini her alanda yükseltmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır." (Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi