Ankara'nın Çankaya ilçesinde, İmrahor Vadisi'nde dün akşam saatlerinde sokak hayvanları için besleme yapan hayvanseverler, korkunç bir manzarayla karşılaştı. Boş arazide, ağzı ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı, ölü bir köpek bulundu.

Hayvanseverlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, inceleme başlattı ve çevrede delil topladı. Köpeğin ölümüne sebep olan saldırgan ya da saldırganların tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.

İncelenen detaylar, köpeğin cinsel saldırıya uğradığını gösteriyor. İsmail Erdoğan, köpeğin vahşi bir şekilde öldürüldüğünü belirterek, "5 tane plastik kelepçeyle ağzını bağlamışlar ve nefes alamayacak hale gelmiş.

Hayvanın ön kolları ve arka bacaklarını kırmışlar, tecavüz var." dedi. Son zamanlarda artan sokak hayvanlarına yönelik düşmanca tavırların, bu tür olaylara yol açtığını dile getirdi.

Hayvansever Canan Koç ise adalet taleplerini dile getirerek, "Biz adalet istiyoruz, sokak hayvanları için, suçluların bulunmasını istiyoruz." dedi. Bölgenin madde bağımlıları, uyuşturucu kullananlar ve alkol alan insanların uğrak yeri olduğunu ifade eden Koç, "Dün akşamdan beri hiçbirimiz uyumadık. Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisinin Hazırladığı İddia Edildi Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisinin Hazırladığı İddia Edildi

Sokak hayvanlarına yönelik şiddetin son bulması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için toplumun daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiği vurgulandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Global