Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan günü yaşanan teleferik kazasında 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan adli soruşturma sonuçlandı. Kazayla ilgili olarak gözaltına alınan 13 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi ve aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Kazada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılması sonucu bir kabinin düşmesiyle 1 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bir bilirkişi heyetinin detaylı bir inceleme ve keşif çalışması yaptığını ve ön rapor hazırlandığını belirtti.

Elazığ'da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında! Elazığ'da Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında!

Soruşturma sonucunda, teleferik hattını işleten firma ile hattın bakım ve onarımından sorumlu olan firma yetkilileri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 14 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 8 kişiye adli kontrol kararı verildi ve 1 kişi serbest bırakıldı. Tunç, olayla ilgili adli soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Kaynak: Son Dakika