Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı Beşiktaşlı Al-Musrati'den taraftara özür mesajı

Real Madrid ile Atlético de Madrid, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park'ta oynanan yarı finalde karşı karşıya geldi. İspanya Süper Kupası'nın ilk finalisti Real Madrid oldu.

Atletico Madrid altıncı sırada. Dakikada Mario Hermoso, 37. dakikada Antoine Griezmann, 20. dakikada Real Madrid yer aldı. İlk yarı, dakikada Antonio Rüdiger ve 29. dakikada Ferland Mendy'nin golleriyle 2-2 berabere sona erdi.

78. dakikada Rüdiger'in kendi kalesine attığı golle 3-2 öne geçen Atletico de Madrid, bu avantajını koruyamadı. Real Madrid, 85. dakikada Dani Carvajal'ın golüyle skoru 3-3'e getirerek karşılaşmayı uzatmalara götürdü.

Real Madrid, 116. dakikada Stefan Savic'in kendi kalesine attığı golü 120+2 kaydetti. Dakikada Brahim Díaz'ın golüyle maçı 5-3 kazanarak finale yükseldiler.

Bu arada milli futbolcu Arda Güler 112 yaşına girdi. Dakikada Federico Valverde'nin yerine oyuna girdi.

Griezmann ise Atletico Madrid ile 174. sırada yer alıyor. Golü attı ve Luis Aragonés'i geride bırakarak kulüp tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

Barcelona ile Osasuna arasında bugün oynanacak diğer yarı finalin galibi, 14 Ocak'taki finalde Real Madrid'in rakibi olacak.

ANCELOTTİ ARDA'NIN AİLESİNİ ÖVDÜ

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, maç sonrası yaptığı açıklamada Arda Güler'in ailesine teşekkür ederek, Güler'in sakatlık sonrası gösterdiği performansı övdü.

'MİLLİ TAKIMI ÖZLEDİM'

Arda Güler, maçın ardından yaptığı açıklamada, Real Madrid'deki ortamdan ve takım arkadaşlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, milli takımda oynamayı özlediğini ve EURO 2024'ten umutlu olduğunu söyledi. Bu başarılı performans, Arda Güler'in Real Madrid'deki kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: KARAR