Memorial Sağlık Grubu’nun, Cumhuriyetin yüzüncü yılında ev sahipliğini yapacağı “Cumhuriyet 100’ü” sergisinde, Atatürk’ün, yurdun dört bir yanına gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler ve günlük yaşantısından kesitlerle tarihe ayna tutacak. Sergi, 57 senelik ömrünün her saniyesini vatanına feda eden, son nefesine kadar azim ve kararlılıkla yep yeni bir ülke inşa eden Atatürk’ün 1915 yılından 1937 yılına kadar oldukça az bilinen fotoğraflarını, tarihin derinliklerinden bugüne aktarıyor.

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!”

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı  başlıyor Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başlıyor

Ulu Önderimiz, az bilinen fotoğrafları ve kendisie ait el yazısıyla birçok belgeden oluşan sergideki en can alıcı ayrıntılardan biri de, tıpla ilgili telaffuz ettiği sözleri… Atatürk’ün, “Devlet olma savındaki siyasal kuruluşların en birinci görevi, halkının sağlığı ve sağlamlığı..” sözünden ilham alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın arşivi, Gazi Mustafa Kemal’in kullandığı cümlelerle sağlığa verdiği önemi yansıtıyor. 

26 Ekim ve 20 Kasım 2023 tarihleri arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi Sanat Galerisi’nde ziyaret sunulan “Cumhuriyetin 100’ü” sergisiyle tahih ve sanatseverler; Türkiye’nin 100 senelik birikimi ile buluşacak, Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından daha önceki dönemlerinden izlenimler edinecek ve Cumhuriyet ilanından sonraki günlük yaşamından kesitlerle buluşacak. (dünya)

Editör: Haber Merkezi