Çalışma Bakanlığı: İzmir'deki Grevde Yabancı İşçi İddiaları Yalanlandı Çalışma Bakanlığı: İzmir'deki Grevde Yabancı İşçi İddiaları Yalanlandı

Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun'un, kendisine hakaret eden eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk'ü iş yerinde dövdüğü iddia edildi. Olay güvenlik kamerası tarafından kaydedilse de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

İSTANBUL POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Olay, dün saat 10.40 sıralarında Ambarlı Cumhuriyet Caddesi'ndeki restoranda meydana geldi. Çeyrek. Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun'un, kendisine hakaret eden eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk'ü dövdüğü iddia edildi. Güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili Öztürk'e darp ihbarı geldi.

Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Emekli polis memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçesi emniyet müdürü arasında yaşanan olayla ilgili olarak 21.12.2023 tarihinde Avcılar İlçesi'nde adli ve idari işlem başlatılmıştır. İlk belirlemelere göre emekli polis memuru, ilçe karakolunda denetimden dönen ilçe emniyet müdürünün ailesine yoldan geçerken hakaret ederken, ilçe emniyet müdürü de aracından inerek olay yerine doğru yola çıktı. polis ile iş yeri arasında kavga çıktı.

21.12.2023 tarihinde emekli polis memuru A.B.Ö. Avcılar İlçe Emniyet Müdürü ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma tamamlandıktan sonra kamuoyuna bilgi verilecek. “Kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır” denildi.

"GİTTİK VE ŞİKAYETİMİZİ SUNDUK"

Suçlamalara ilişkin Abidin Beytullah Öztürk, "Dün sabah dükkanımızı açtık, ben de babama yardım ediyordum. Aracıyla geçerken aniden durdu ve hiçbir şey söylemeden durdu.

Ne olursa olsun, resimlerde gördüğünüz gibi bize yumruklarla saldırmaya başladılar. Sakin bir şekilde “Müdürüm bunu neden yapıyorsunuz?” diye sorduğumda bağırmaya ve tehdit etmeye başladı.

Buradaki mağazamıza zorla girdi, bize hakaret etti, biz de “mağazamızdan çık” dedik, o da onu dinlemedi. Laboratuvarda bir hocamız vardı o da aynı şekilde sert müdahale etti.

Kendisi 53 yaşında ve boğazında hafif bir travma olduğunu da bildirdi. Daha sonra karnıma şiddetli bir şekilde vurarak beni yere düşürdü ve bu darbenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldım.

Avcılar Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 3 buçuk saat kaldık, iç kanama şüphesi vardı. “Tabii ki bu durumdan şikayetçi olmaya gittik” dedi.
Avcılar Emniyet Müdürü, eski polis memurunu darbetti
GERİLİM DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'nde çalışırken oğlunun sakatlığı nedeniyle İstanbul'a nakledilmek isteyen polis memuru Abidin Beytullah Öztürk, Iğdır Avcılar tarafından ilçe emniyetinde göreve başladı.

Burada çalışırken, bir elinin parmaklarında doğuştan sorun olan oğlunun sağlık sorunları nedeniyle daha fazla görev almak istemediği iddia edilen ilçe emniyet müdürü Abidin Beytullah Öztürk ile arasında gerginlik çıktığı kaydedildi. 

İlçe emniyet müdürü, sivil araçları karakol bahçesine sokan Öztürk hakkında, araç alıp satmakla suçlanarak suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Nisan ayında oğlunun bakımı için ücretsiz izne ayrılan Öztürk, İstanbul'daki geçici görevinin sona ermesinin ardından temmuz ayında eski görev yeri olan Iğdır'a atandı.

Ancak Iğdır'a gitmeyi kabul etmeyen Öztürk'ün görev yerini Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi olarak değiştirdiği belirtildi. Ancak Abidin Beytullah Öztürk buradaki görevini yerine getirmediği için ihraç edildi.

Babasının restoranını işletmeye başlayan Abidin Beytullah Öztürk'ün, idari soruşturma başlatmakla suçladığı Avcılar ilçe emniyet müdürü Murat Özburun'a defalarca 112 acil çağrı merkezi aracılığıyla ihbarda bulunduğu belgelendi. Küfür ederek Avcılar polisine döndü. İstasyon'a giderek hayatına son vereceğini söyledi.

 

Kaynak: son dakika