İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılmamasına tepki göstererek, "Adalet Nöbeti" tuttu. Can Atalay, Anayasa Mahkemesi tarafından iki kez 'hak ihlali' kararı alınmasına rağmen hala serbest bırakılmamıştır.

Avukatlar, Can Atalay'ın özgürlüğüne kavuşması ve adil bir yargılama süreci talep ederken, Marmara Cezaevi'nden gönderdiği mesajın okunmasını da gerçekleştirdi.

Can Atalay'ın Mesajı: "Olağanüstü, olağanlaştırılmaya, tümü ile keyfi kuralların belirsizleştiği bir rejimi yerleştirmeye çalışıyorlar. Bu kuralsızlık, hukuksuzluk hali memlekete zarar veriyor. Anayasanın açık hükmüne rağmen yapılanlar, söylenenler karşısında durmak, memlekete sahip çıkmaktır. Bu Anayasayı askıya alma haline TBMM'yi ortak etmeyeceklerini ummak istiyorum. Bildiğimiz anlamda avukatlık yapmaya devam edebilmek için dahi Anayasanın askıya alınmasına itiraz etmek, memlekete sahip çıkmak zorundayız. Memleketi, Anayasaya, hukuki ve mesleğe sahip çıkan her birinize teşekkür ediyorum. Silivri'den selamlar."

İBB'den TÜGVA için karar çıktı! İBB'den TÜGVA için karar çıktı!

Avukatlar, basın açıklamasında, Can Atalay'ın tutukluluğunun Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayarak, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, hukuksuzluk noktasında yaşananları utanç verici bulduklarını belirterek, "Hak, hukuk ve adalet yolunda özgür irade ve demokrasi için hep beraber direneceğiz" dedi.

Ayrıca, Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay, oğlunun memleketini sevmekten suçlu olduğunu ifade ederek, destek verenlere teşekkür etti.

Can Atalay'ın tutukluluğu, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarına rağmen devam ettiği için avukatlar ve basın mensupları tarafından eleştirilirken, Adalet Nöbeti'nde bir araya gelenler, hukukun üstünlüğü ve adil bir yargılama süreci taleplerini dile getirdiler.

Kaynak: cumhuriyet