Ankara'da tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın davasında önemli bir gelişme yaşandı. Eski avukatı Fatih Atalay hakkındaki soruşturma için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni bekleniyor.

Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan'ın lideri olduğu suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda, aracında ve evinde bulunan yüksek miktarda para ve senetlerle ilgili detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan 8 kişi arasında önemli isimlerin yer aldığı operasyonda, Kaplan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenmişti.

Dava öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaplan'ın avukatı olan Fatih Atalay'ın davaya müdahale ettiği iddiasıyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonucunda, Atalay'ın yargıya etki ettiği yönünde bulgular tespit edilerek Adalet Bakanlığı'na başvuruldu.

Ancak, Adalet Bakanlığı'ndan henüz bir yanıt gelmemesi, kamuoyunda soru işaretleri oluşturdu. Şimdi gözler, Adalet Bakanlığı'ndan yapılacak olan açıklamaya çevrildi.

Ayrıca, eski AKP Ankara il Başkanı ve şu anda Ankara Milletvekili olan Murat Alparslan ile ilgili de önemli bilgilere ulaşıldı. Alparslan'ın döneminde AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan ve şu anda tutuklu bulunan Barış Kurt'un tahliyesi için Alparslan'ın ve avukat Fatih Atalay'ın devreye girdiği iddia edildi.

Kaynak: gerçek gündem