İYİ Parti Genel Kurul üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz istifasını açıklamıştı.

İYİ (GİK) Partisi Genel Kurul üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa etti.

Son günlerde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti'den çekildiğini açıklamıştı. Ayrıca Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da bu hafta başında partiden istifa ederek AKP'ye katıldı. İYİ Parti'nin aynı zamanda başkan yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Siyasi Daire Başkanı olan Erdem, istifasını şu açıklamayla duyurdu:

“Niyetim üyei taşınan başka bir yerde yer almaktı”

Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu

- Başkanımız Sayın Meral Akşener'in daveti üzerine 20 Eylül 2020 tarihinde İYİ Parti'ye katıldım ve aradan geçen üç yıl içerisinde tüm emek ve gayretlerim sayesinde milletimize ve milletimize kazandırılması için her türlü çabayı gösterdim.

Partimizi hak eden değerlerin istikrarını ayarlar. Siyasette atılma politikasım, hukuk olayları olarak hayatımdaki kariyerimde olduğu gibi, edindiğim bilgi ve tecrübeden yararlanarak, gelecekte ve geleceğin ülkeninnadır. Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı zorlu süreç aşarak, adil bir hukukaarak, bu ülkede bana, elde edilenin ve milletimizin iyiliği için patlamaların tekliflerini takdir ediyorum. Amacımın devlet yapısını yeniden inşasında sorumluluk almaktı.

“SONBAHAR SEÇENEĞİ”

- Bu amaçla gerçekleştirdiğim İYİ parti turu sırasında yaygınlaşan dört bir yanını daha yakından tanıma, birçok arkadaşla tanışma ve umutlu kadınlarla dolu partimizin çalışan gençleriyle birlikte yürüme fırsatı buldum. yürekleri vatan sevgisiyle atan kuruluşlardır.

Bu vesileyle kuruluşumuza bu süreçteki destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.Günümüze döndüğümüzde maalesef muhalefet partileri seçim yenilgisi yaşadılar ve sözlerini tutamadılar.

- Milletimizin mutluluğu, çaresizliği ve geçmişteki başarısızlıklarından bıkmış durumda.

Bu noktada muhalefet partileri için tek çözüm, “iktidar baskı altında sıkıştırılmış, yalnızlaşan ve ekonomik olarak içine çekilmiş birimlerimize” umut verecek yeni bir başlangıç ​​için gerekli adımlar atmak. Tüm illerde bağımsız adaylara muhalefet - ancak muhalefet partilerinin gerekli parayı alıp onun kararını geri alma analizlerini değiştirmesi, ciddi, hatta geriülemez zararlara yol açıcı kararlardan kaçınması gerekiyor. Siyasi partilerin görevinin her şeyden önce ve millete hizmet etmeyi unutmamalıyız.

Bu bağlamda partimizin "tüm illerde" seçimlerine bireysel adaylarla katılma iptalini, kendisine göre bu kararın değiştirilmemesini, yani seçim birliğine son bilgilerini son derece yersiz bulduğumu bir kez daha tekrarlıyorum. 2019 yerel seçimlerinde birçok voyvodalıkta seçim kazanmayı mümkün kılan güç.

İSTANBUL VE ANKARA'YA BASKI

– İYİ Parti'nin ayrıntılarının ilk günden itibaren sürdürülmesi için çalışan, sorumluluklarını yerine getiren ve bağımsız bir taraf olarak bağımsız bir taraf olarak kendi adaylarını gösterme hakkına sahip olduğundan şüphe yoktur.

Ancak diğer yandan İstanbul ve Ankara metropollerinin karşı karşıya kalmasın seçmenlerimizin moral ve yaşam kalitesinin iyileşmesine önemli katkı sağlaması da aşikar. Enerjinin gücünün ne kadar olduğu da mevcuttur. ülkenin kurulduğu baskıcı rejiminde.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sayın Mansur Yavaş'ın iktidarın tüm engelleme çabalarına rağmen çok başarılı belediyecilik faaliyetlerini sürdürdüğünü iki şehrimizin halkının bildiğini biliyor.

ADAY ÇIKARMAK AKP’YE FIRSAT 

– Hatta bu sevgi kendi şehirlerini aşmış ve bu yüzdendir ki Sn. İmamoğlu ve Sn. Yavaş partimizin girişimleri ile 2023 Genel Seçimlerinde milletimize icraatçi Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak gösterilmiştir.

Ancak  2024 yerel seçimlerinde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara'nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır.

“KAZANIMLARIN RİSKE ATILMASINI KABUL EDEMEM”

– Bu çerçevede, İYİ Parti'ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir.

İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim. Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti'mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum.

Bugüne kadar bana destek olan başta İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener olmak üzere, mevkidaşlarıma, GİK üyelerimize, İl Yönetimlerimize ve İYİ Parti'nin İYİ insanlarına teşekkür ederim.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi