MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

  1. Hilafet Tartışmaları: Bahçeli, Anıtkabir ve Galata Köprüsü'nde yaşanan olayları değerlendirerek, provokasyonları kınadı. Hilafet bayrağı tartışmalarını yabancı örgütlerin sızması olarak nitelendirerek, bu konuda yapılan tartışmalara karşı çıkıp, destek verenleri "hastalıklı" ve "ipotek altında" olarak tanımladı.

  2. Milliyetçilik ve Sosyal Tansiyon: Toplumsal tansiyonu yükseltmeye çalışanları eleştiren Bahçeli, milletin sinir uçlarıyla oynamanın gerçek milliyetçilik olmadığını vurguladı. Sembol olarak kullanılan bozkurtun onursuzca ve haydutça kullanılmasını eleştirdi.

    Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli
  3. Süper Kupa Finali ve Riyad Krizi: Türk futbolunda yaşanan olayları değerlendiren Bahçeli, TFF'nin süreci yönetemediğini, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da aklı başında hareket edemediğini ifade etti. Riyad'da oynanan Süper Kupa finalinin yaşattığı krizi eleştirdi ve protokole uyulmamasını sert bir dille eleştirdi.

  4. Can Atalay Davası ve Yargıtay Kararı: Bahçeli, Türkiye'de diktatörlük olsaydı, Can Atalay davasıyla ilgili devlete meydan okuyanların nasıl tutunacaklarını sorguladı. Yargıtay'ın aldığı kararı destekleyerek, Türk adaletinin onurunu müdafaa eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini kutladı.

Kaynak: cumhuriyet