Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun hayatını kaybetmesinden sonra dikkat çeken bir açıklama yaptı. Koca, şu ifadelerde bulundu:

''Dostumuz Dr. Ersin Mahmutluoğlu isminin karıştırıldığı tezvirattan incinmesin, nurlar içinde yatsın.

Herkesin bildiği gibi, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nu yakın zamanda kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin'in ölümü, özellikle hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlandı.

Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Bu propaganda, Eris varyantı nedeniyle, tıpkı salgının başlarındaki gibi, şu anda da asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak önlemlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Her üretici gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını umabilirler. Ama bilim buna bakmıyor! Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa, o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi?

SOSYAL DEPRESYON DA BÜYÜK BİR SAĞLIK SORUNU

Bilim adı altında bilime aykırı atılımlarda bulunanları ve ülkemizin gereksiz yere “sosyal bir depresyona” sürüklenmesinde sakınca görmeyenleri bilimin tarafsızlığını, sorumluluğunu üstlenmeye çağırıyorum. Kim ne dsöylerse söylesin, spekülasyonlardan hareketle, gerçekçi veriler olmadan yapılmayacak olanı yapmayacağız. Sosyal depresyon da büyük bir sağlık sorunudur.

SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ

Covid-19'la mücadelede, radikal önlemler almaktan aşı uygulamasına, insanımızın sağlığı için ne lazımsa hepsini, ülkece uyum içinde yaptık. Şu an gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski deneyimlerin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun.

HEKİMLİĞİN RENGİ BEYAZDIR

Çok erken yaşta yaşamını yitiren hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı, etik dışı emel sahiplerinin dilinde artık. Kendisinin vefat sebebi çok açıktır. Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunuyordu.

Dr. Ersin, bu rahatsızlığından dolayı gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirdi. Yapılan 3 ayrı PCR testinde kendisinin Covid-19 olmadığı anlaşıldı. Buna rağmen hala bilimsel mantıkla sağlaması varmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan bir takım yorumlamalarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur.

Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime, kara propaganda yakışmaz. Arkadaşımız Dr. Ersin Mahmutluoğlu adının karıştırıldığı tezvirattan incinmesin, nur içinde yatsın.'' diyerek hem merakla beklenen sorulara yanıt verdi, hem de vefat hekim arkadaşını anmış oldu. (sözcü)

Editör: Haber Merkezi