"Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin özelleştirme programında halihazırda var olan varlıklara atıfta bulunarak yaptığı açıklama sonrası servis edilen ''Otoyol ve köprüleri satacaklar'' haberlerine ilişkin açıklama yayınladı."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in özelleştirme programıyla ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve otoyol ve köprülerin satılacağına dair haberlerin asılsız olduğunu belirtti. Bakanlık, Şimşek'in açıklamasında satış ifadesinin geçmediğine vurgu yaparak çıkan haberleri yalanladı.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Bakanlık açıklamasında, "OTOYOL VE KÖPRÜLER ÖZELLEŞTİRİLECEK" başlığı altında, Bakan Mehmet Şimşek'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES), limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini söylediği iddia edildi. Ancak bakanlık, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gerçek olmayan ifadeler üzerinden algı operasyonu yapıldığı belirtildi. "Satış" ifadesini Hazine ve Maliye Bakanı kullanmamış, bu ifade haberdeki yorum olarak eklenmiştir. Özelleştirme programı kapsamına yeni alınacak herhangi bir varlık söz konusu değildir. Bakanın açıklamalarında satışa dair bir ifade yer almamaktadır."(sondakika)

Editör: Haber Merkezi