Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne tren hattı açılmasına dair projenin hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "3 milyar euroluk proje 5-6 yıla biter. Böylece Pekin ve Londra'yı 2. kez demiryoluyla bağlayacağız" dedi.

Türkiye'nin çehresini değiştirecek, vatandaşa daha konforlu yaşam alanı ve ulaşım imkanı sağlayacak Türkiye Yüzyılı projelerine dair açıklama yapan Uraloğlu şu sözlere yer verdi:

İSTANBUL'UN RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN YÖNELİM ŞART

"Kanal İstanbul Projesi büyük bir hassasiyetle hazırlandı. Şimdi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı etrafındaki imar düzenlemelerini çalışıyor. Bakanlık 'Burası İstanbul'un rezerv alanıdır' dedi. İstanbul'un riskini azaltmak için buraya ciddi yönelim yapmalıyız.

Gelinen noktada Kanal İstanbul için ciddi finansman kaynağı gerekiyor. Bu görüşmeleri de zaman zaman yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Körfez turunda da gündeme geldi. Finansman hangi şartlarda olabilir, Türkiye'nin lehine nasıl olabilir, çalışıyoruz. Montrö Anlaşması'na göre Boğaz'dan geçişlerin 1 altın Frank, yani 18 dolar olması gerekiyor. Ancak son artışla bu rakam 4,45 doları buldu. 18 dolar olsa yıllık 700-800 milyon dolar demek. Bu da Kanal İstanbul için ciddi finans kaynağı olurdu.

Kanal İstanbul için dünyada bu tür deniz yapılarını yapan firmalar ile birkaç senedir görüşüyoruz ama Türkiye için doğru şartları bulmamız lazım. Şartların doğru yere oturtulması ile ilgili bir süreç var.

ASYA VE AVRUPA İKİNCİ KEZ DEMİRYOLU İLE BAĞLANACAK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden tren hattı geçmesine ilişkin proje bitti, finansman noktasında Avrupa Yatırım Bankası olsun, Batılı finansörler olsun temaslar var. Körfez'in de görev alma, destek noktasında yaklaşımları var. Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde orada bir gelişme olacak. Projenin 3 milyar Avro üzerinde maliyeti olacak. Başlanınca 5-6 yıl sürer. Bu yıl en iyi ihtimal ihaleyi yapıp seneye yapımına başlarız. Bitişi 2028-2029 gibi olacak. Böylece Avrupa ve Asya'yı, Pekin ve Londra'yı Marmaray'dan sonra ikinci kez demiryolu ile bağlayacağız.(Karar)

Editör: Haber Merkezi