Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde bir operasyon daha gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek, sınırlarımızın güvenliğini sağlayarak, halkımıza ve Kuzey Irak'tan güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak amacıyla; Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa haklarımız uyarınca 20 Aralık 2023 günü saat 19.00'da Kuzey Irak'ın Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlendi.

"BİRÇOK TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Hava operasyonlarında aralarında teröristlerin de sorumlu olduğu Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) kullandığı mağara, sığınak, sığınak ve depolardan oluşan toplam 14 hedef imha edildi

Gerçekleştirilen operasyonlarda azami miktarda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Aziz milletimizin kalbinden gelen Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi, tek bir terörist bile kalmayana kadar, vatanımızın ve milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılık ve kararlılıkla devam edecektir. 

Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak

Bu işlemler sırasında; Masum sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kaynak: sözcü gazetesi