İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'da açıklama yaptı.

"BARTIN'DA MAHSUR KALAN 126 VATANDAŞIMIZI KURTARDIK"

Bartın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahsur kalan 23 vatandaşımız helikopterler ile 500'ü aşkın vatandaşımız botlarla tahliye edildi. Bartın'da sel ve su baskınındaki son durum dün gece başlayan aşırı yağışlarda 588 ihbar alındı. İlimiz genelinde 126 vatandaş kurtarıldı. Bartın'da yarın saat 15.00'e kadar sağanak yağış bekliyoruz ve turuncu uyarı devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gelişmeleri anbean takip ediyor ve talimatlarını alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş'tan 'Devriamber’ Sergisine Ziyaret Bakan Göktaş'tan 'Devriamber’ Sergisine Ziyaret

.Ayrıca Bakan Yerlikaya, "Her zaman dua ediyoruz. Allah tüm afetlerden bizleri korusun diyoruz. Tekrar Bartın'ımız başta olmak üzere tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyoruz" dedi.

Bartın ve birçok ilde yaşanan sel felaketi hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, durumu açıkladı. Yağışlar nedeniyle Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde sel afeti yaşandığını belirten Tunç, can kaybının olmamasının teselli olduğunu ifade etti. Maddi hasarların olduğunu ve AFAD koordinasyonunda çalışmaların yapıldığını belirtti. Kiralı Köprü Barajı'nın yüzde 60 doluluk oranıyla ilin büyük bir felaketten kurtardığını söyledi. Ayrıca Kozcağız Barajı'nın henüz su tutmaya başlamadığını ancak bu tür afetlerde bile ilin korunmasına yardımcı olduğunu belirtti. Sel felaketinin küçük derelerin taşmasıyla meydana geldiğini ve Bartın'ın birçok köyünün etkilendiğini ifade etti. Ayrıca Bartın Irmağı'nı besleyen ana kolların dolu olduğunu ancak barajların bunun şehir merkezine gelmesini engellediğini aktardı. Yağışların devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da sel felaketinde can kaybı yaşanmadığını ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bartın Irmağı'nın taşma riskine karşı çevresinde önlemler alındığını ve evlerin bodrum katları ile iş yerlerinin boşaltıldığını aktardı.
 

Editör: Haber Merkezi