ABD'de ölü bulunan Fenomen Yağmur Taktaş, son yolculuğuna uğurlandı ABD'de ölü bulunan Fenomen Yağmur Taktaş, son yolculuğuna uğurlandı

Batman'da şiddetli yağış nedeniyle su baskını nedeniyle 162 iş yeri ve ev ile 61 aracın hasar gördüğü belirlendi. Sel nedeniyle oluşan yaralar hızla iyileşiyor.

Batman'da şiddetli yağış nedeniyle su baskınında 162 iş yeri ve ev ile 61 aracın hasar gördüğü belirlendi.

4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları hızla iyileşiyor. Batman Hükümetinin koordinasyonunda Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ iş makineleri ve kamu kurumlarında görevli personelden oluşan ekipler, sokaklarda biriken çamurları topluyor.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Canalp, sel bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar vatandaşlardan 9 bin 239 ihbar alındığını, bunlardan 2 bin 888'inin ihbarla yapılacak işlemleri kayıt altına aldığını söyledi.

Arama yapılan alanlara 1.685 asker ve 321 aracın müdahale ettiğinin altını çizen Vali Canalp, daha önce 186 yapıda inceleme çalışması yaptıklarını, herhangi bir hasara rastlanmadığını, 128 yapıda ise hafif hasar oluştuğunu bildirdi. ve bunlar genellikle boya gibi kusurlar şeklinde hasar görüyordu.

Ağır hasarlı 6 binanın bulunduğunu kaydeden Vali Canalp, şunları söyledi:

“Binalarımızdan 8 tanesinin yıkıma ihtiyacı var gibi görünüyor. Konutlarımızda yaptığımız 733 hasar tespitine yenilerini ekliyoruz. 162 iş yerimiz ve 61 aracımız hasar gördü. 51 hayvan öldü. Sel mağdurlarına 3 öğün yemek dağıttık. İlk günden itibaren vatandaşlarımıza gıda yardımı yapmaya başladık. Şu anda 5 bini sabah kahvaltısı, 5 bini 3 öğünden oluşan öğle yemeği ve 5 bini akşam yemeği olmak üzere her gün 15 bin porsiyon gıdayı vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Giyinme yardımında bulunduğumuz vatandaş sayısı 99 kişidir. Bu sayı her geçen gün artıyor. Afetten etkilenen aile sayısına göre her vatandaşımıza 7 bin lira acil yardım ödemesi yapacağız. Bunun ötesinde hasar tespitlerimiz devam ediyor."

Vali Canalp, "Vatandaşlarımızın evlerinde oluşabilecek hasarlar için nakdi yardımda bulunarak hayatlarının normale dönmesine destek olacağız" dedi. Şu anda oluşturduğumuz ekipmanlarla vatandaşlarımızın evlerine giderek çamurlarını kendimiz temizliyoruz. Evlerini onararak, eşyalarını temin ederek hayatlarının normale dönmesini sağlayacağız. Bunlara ek olarak 354 ailemize yönelik sosyoekonomik destek paketini de açıklıyoruz. Vatandaşlarımız her ay düzenli maaş alacak” dedi.


Vali Canalp, çağrı merkezi kuracaklarını ve bir numara vereceklerini belirterek, "Bu belediyenin numarası olacak. Bu çağrı merkezi aracılığıyla vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını telefonla iletebilecekler. Biz oraya kendimiz gideceğiz ve ihtiyacınız olanı çağrı merkezindeki adresinize kendi ellerimizle ulaştıracağız. Her mahallemizin sokak ve caddelerine çadır şeklinde irtibat büroları kuruyoruz. Vatandaşlarımız dilerlerse buradan belediye irtibat bürosuna giderek her türlü bilgi ve taleplerini bu irtibat bürolarına iletme imkanına sahip olacaklar. Yapacağımız yardımları mesaj yoluyla kendilerine bildiriyoruz” dedi.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi