İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin dördüncü gününde trafik kazalarıyla ilgili güncel verileri paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, bayram tatilinin ilk dört gününde 2 bin 453 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 870 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında ayrıca bayram tatilinin dördüncü gününde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili detaylı bilgileri de verdi. 9 Nisan 2024 Salı günü sadece bir gün içinde 615 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı. Bu süre zarfında 431 bin 871 aracın denetlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Aşırı hız, emniyet kemeri ve trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşları uyararak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." şeklinde bir çağrıda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı, trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Kaynak: karar