Rapora göre, yangın sırasında eğlence mekanının mal kabul bölümünde yoğun duman ve alevli yanma meydana geldi. Elektrik panolarında patlamaların yaşandığı ve yangının büyük oranda bu alandan kaynaklandığı belirtildi.

İtfaiye ekipleri, mal kabul bölümündeki yangına müdahale ederek yangını söndürdü ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Yangının nedeni olarak ise mal kabul giriş kapısından yaklaşık 15 metre mesafede yapılan kaynak çalışması sırasında elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların kolay yanıcı nitelikteki malzemeleri tutuşturması gösterildi.

İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi

İnceleme sonucunda, işletmenin güvenlik kamerası kayıtlarına göre yangının 2 Nisan 2024 günü saat 12.44'te başladığı tespit edildi. Ayrıca raporda, işyerinde acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının bulunmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı belirtildi.

Yangının söndürülmesinin ardından, eğlence merkezinde hareketsiz halde bulunan kişilerin sağlık ekiplerine teslim edildiği ifade edildi.

Kaynak: DHA