Biden: İsrail ve Filistin Arasında Yakında Esir Takası Gerçekleşecek

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Filistin arasında esir takası anlaşmasının yakında gerçekleşeceğine inandığını belirtti. İhlas Haber Ajansı (IHA) tarafından aktarılan habere göre, Biden, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam ettiği bir dönemde, Katar'ın arabuluculuğunda devam eden esir serbest bırakma müzakereleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Biden, esir takası anlaşmasının yakın bir zamanda gerçekleşeceğine olan inancını dile getirdi. İsrail ve Filistin arasındaki müzakerelerin ilerleme kaydettiğini ve anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

Daha önce Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani'nin yaptığı açıklamalara da atıfta bulunan Biden, müzakerelerde pratik ve lojistik konularda ilerleme kaydedildiğini, takılan noktaların anlaşmanın temelini oluşturan konular olmadığını belirtti.

Esir takası anlaşması, bölgedeki gelişmeler ve taraflar arasındaki diyalog çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Biden'ın açıklamaları, bölgedeki barış çabalarının devam ettiğine dair umutları yansıtıyor.(Karar)

Editör: Haber Merkezi