NASA'nın açıklamasına göre, Dünya Yüzeyi Mineral Toz Kaynak Araştırması'nın (EMIT) temmuzda Uluslararası Uzay İstasyonu'na üs kurmasından bu yana Güneybatı ABD, Orta Asya ve Orta Doğu'da süper yayıcılar tespit edildi.

Methane is far more effective than carbon dioxide at trapping heat in Earth’s atmosphere. Our new @NASAClimate EMIT mission, designed to measure atmospheric dust, has mapped more than 50 methane “super-emitters” around the planet: https://t.co/d4OhBwIeOQ pic.twitter.com/9QLxDMN0nW

Merakla Beklenen Marvel Oyunu Geliyor: Marvel 1943: Rise of Hydra Merakla Beklenen Marvel Oyunu Geliyor: Marvel 1943: Rise of Hydra
— NASA (@NASA) October 25, 2022

NASA Başkanı Bill Nelson, "Metan gazı emisyonlarını dizginlemek, küresel ısınmayı sınırlamanın anahtarıdır. Bu heyecan verici yeni gelişme, araştırmacıların yalnızca metan sızıntılarının nereden geldiğini daha iyi belirlemesine yardımcı olmanın yanı sıra onların hızlı şekilde nasıl ele alınabilecekleri konusunda fikir veriyor" dedi. Nelson, araştırmanın EMIT'in güçlü sera gazını tespit etmek ve onu kaynağında durdurmak için kritik bir araç olduğunu kanıtladığını belirtti.

Süper yayıcılar; fosil yakıt, atık veya tarım sektörlerinde yüksek oranlarda metan yayan tesisler, ekipman ve diğer altyapılardan oluşuyor.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi