İstanbul'un Esenler ilçesinde, emniyet şeridindeki polis araçlarına çarpıp bir kişinin ölümüne ve bir polis memurunun yaralanmasına sebep olan sürücü Berivan Yıldırım'a verilen hapis cezası belli oldu.

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yıldırım'a "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanığın alkollü ve aşırı hızlı bir şekilde araç kullanması nedeniyle olayın gerçekleştiğini belirtti. Savcının esas hakkındaki mütalaasında, sanığın aday sürücü olduğunu, alkol aldığını ve hava ile yol şartlarına uygun sürüş yapmadığını vurguladı.

Mardin'de silahlı kavgada 3 kişi yaralandı! Mardin'de silahlı kavgada 3 kişi yaralandı!

Mahkeme, sanığı 6 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak geçmişi, sosyal ilişkileri, davranışları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak cezayı 5 yıla indirdi.

Sanık Yıldırım, mahkemede "Olay tamamıyla kaza. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi. Mahkeme, hüküm sonrasında sanığı tahliye etti. Ancak, mahkemeye muhalefet şerhi koyan üye hakim, takdiri hafifletici neden bulunmadığını belirterek karara muhalif olduğunu ifade etti.

Kaynak: sözcü