Milyonlarca insanın, izlediği, denge ve koordineli güçlüğü gibi, Parkinson hastalığı tedavisine ilişkin yeni bir atılım yapıldı.

İsviçreli bir şirket, omuriye yerleştirilen, bacak kaslarını hareket ettiren ve hastaların tekrar yürümesini sağlayan bir nöroprotez geliştirdi.

25 yıldır Parkinson hastası olan 63 yaşındaki Marc Gauthier, Lozan Üniversite Hastanesi'ne (CHUV) yerleştirilen nöroprotez sayesinde yeniden yürüyebiliyor.

Rehabilitasyonu tamamladıktan sonra 5 km'yi sorunsuz yürüyebildiğini iddia eden Gauthier'in, sandalyesinden kalktığı, merdivenleri tek başına başladığı ve asansörü kullandığı bildirildi.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

BİRÇOK HASTA TEDAVİDEN FAYDA GÖRÜYOR

CHUV'da nörolojinin yapıldığını söyleyen Grégoire Courtine, Gauthier'in omuriliğe yönlendirilen elektriksel uyarılar sayesinde yürüyebildiğini söyledi. Courtine, pek çok kişinin bu yöntemden yararlanabileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Dünya çapında yaklaşık 10 milyon insanda Parkinson hastalığı, kronik ve giderek kötüleşen hareket bozukluklarına neden olarak hastalarda ileriki aşamalarda yürüme yeteneğini kaybetmesine neden oluyor.

Genellikle 60 yaş ve üzeri görülen hastalıklar, nadiren gençlerde de ortaya çıkabiliyor. (Karar)

Editör: Haber Merkezi