BIST 100 endeksi, bir önceki gün ki kapanışa göre 71,37 puan düşerken, toplam işlem hacmi 159,2 milyar lira düzeyinde tamamlandı.

Bankacılık endeksi %1,23, holding endeksi ise %0,91 değer kaybetti. Sektör endeksleri aralarında en çok kazandıran %1,54 ile sigorta, en çok kaybettiren ise %3,15 ile bilişim olarak kayıtlara geçti.

Amerika'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında bir aylık bazda %0,4 ve yıllık bazda %3,7 artışla piyasanın beklentisini aştı. Ülkede, ilk defa işsizlik maaşı için başvuruda bulunanların sayısı, geçtiğimiz hafta 209 bin ile piyasa beklentilerinin altında oldu.

Diğer yandan İsrail'in Suriye'ye saldırısında HalepveŞam'daki uluslararası havalimanlarının aynı anda hizmet dışı kaldığı gündeme geldi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin sözle yönlendirmelerinde güvercin bir ton kullanması durumu Filistin-İsrail çatışmasının birçok bölgeye yayılabileceğine yönelik kaygılar küresel pay piyasalarında dalgalandırdığını söyledi.

KKM'nin yükü bir trilyonu geçti KKM'nin yükü bir trilyonu geçti

Fed'in toplantı kayıtlarında altın çizilen ekonomik duruma ilişkin yüksek belirsizlikten ziyade Amerki'da açıklanan TÜFE ve bir haftalık işsizlik başvuruları kayıtlarının da bankayı temkinli olmaya ittiğini söylediler. Filistin-İsrail geriliminin dünya genelinde tedirginliğe sebep olmaya devam ettiğini bildirildi.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin seyredeceğini yurt dışındaysa Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarına göre Çin'de dış ticaret ve enflasyon dengesi, Avro Bölgesinde sanayi üretimi, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin öne çıkacağının altını çizen analistler, teknik açıdansa BIST 100 endeksinde 8.200 puanın destek, 8.500 ve 8.600 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtti. (dünya)

Editör: Haber Merkezi