Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar olduğu tespit edilen binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu bölgede Kültür Mahallesi Alev Sokak’ta ağır hasarlı 5 katlı binanın yıkımına başlandı. Bilinçsizce süren çalışmalar sırasında iş makinesinin kolana vurmasıyla bina yıkıldı. Bina yıkılırken bitişiğinde bulunan sağlam 2 binaya da zarar verdi.

Bu güne kadar 6 dairenin zarar gördüğü saptama yapılırken bina sakinleri yıkıma tepki gösterdi. Bitişiğinde binaların olmasına rağmen böyle bir yıkım görmediklerini söyleyen bina sakinleri, kolonlarında hasar görmüş olabileceğini bildirdi. Öte yandan binanın yıkılış anı saniye saniye vatandaş kameraya alındı.

'DİNAMİT OLSA ÖYLE PATLAMAZ'

Yan kısımdaki binanın ağır hasarlı olduğunu söyleyen Muhammet Çakmak, "Bizim bina az hasarlıydı. Yan kısımdaki binayı yıkan operatör düzgün bir şekilde yıkmadığı için her taraftan atmış. Allah’tan burada kimse yoktu ve altında kalmadı. Bu nasıl bir yıkım ben anlamadım. Benim binam az hasarlı bu yıkımda ister istemez temelde de bir sıkıntı çıktı. Yıkılırken videolar da var. Sanki yan taraf boş araziymiş gibi yıktılar. Dinamit olsa öyle patlamaz. temiz çalışarak güzel bir şekilde de yıkım yapılabilirdi" dedi.

'KOLANLARA VURDU VE ÖN TARAFA DÜŞTÜ'

Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi! Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi!

Bina da yaşayan Fethi Ahmet Çakmak, "İkinci katın duvarlarını yıktıktan sonra kolanlara vurdu ve ön tarafa düştü. Toz dumandan göremedik. Toz açıldıktan sonra bu hasarları gördük. 3 daire hasar gördü. Yan dairelere de zarar verdi" diye konuştu.

Binada yaşayan Tamer Altay ise, "Biz işteydik. Geldik bu manzara ile karşılaştık. Binamız hafif hasarlıydı ama şu an evin durumu budur. Yan taraf yıkılırken olmuş" dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi