Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kürecik İddialarıyla İlgili Sert Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kürecik İddialarıyla İlgili Sert Açıklama

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt: Can Atalay'ın serbest bırakılması mahkemenin sorumluluğunda

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılması için kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Kurtulmuş, Atalay'ın tutukluluğu ile ilgili kararın Yargıtay'ın ilgili ceza dairesi tarafından verileceğini belirtti. Ayrıca Kurtulmuş, Meclis'in daha etkin, verimli ve zaman zaman daha hızlı ve kaliteli yasama faaliyetlerini sürdürebilmesi için İçtüzükte bazı revizyonların yapılmasının şart olduğunu da söyledi.

"KARAR VERECEK OLAN YARGITAY'IN İLGİLİ CEZA DAİRESİDİR"

TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin. Atalay'ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek" sözlerine şöyle yanıt verdi; "Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an evvel mahkemelerin kararını vermesi. Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur. Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtay'ın ilgili ceza dairesidir. Siyaseti de TBMM'yi de rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir. Numan Kurtulmuş'un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğu da yoktur, böyle bir gücü de yoktur."

"KOMİSYON ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ"

TBMM'nin Atalay ile ilgili tutumunu ortaya koyduğunu; yemin sırasında isminin ilan edildiğini, özlük haklarının, maaşının ve 3 danışmanının verilmesiyle ilgili süreçlerin başlatıldığını anlatan Kurtulmuş, ayrıca Atalay'ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildiğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi