Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Çanakkale Savaşları sırasında şehit olan Filistinlilerin temsili mezarlarının bulunduğu şehitlikleri ziyaret eden Filistinli Alimler Heyeti Derneği üyeleri, Gazze ve Kudüs için dua etti.

Konuk heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi ve ÇOMÜ Doğu Batı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Aksa Tufanı ve Gazze Direnişinde Ümmetin Rolü" başlıklı panele katılmak amacıyla Çanakkale'ye geldi.Ziyaret sırasında Kur'an-ı Kerim okundu ve Hüseyin el-Düleymi tarafından Gazze için dua edildi.

Prof. Dr. Nimetullah Akın, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamları kınadıklarını ve dünya çapında bu vahşeti durdurma amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

Çeşitli bölgelerden gelen alimler, Çanakkale'deki şehitliklerde yaşamlarını yitiren Gazzeli, Şamlı ve Suriyeli şehitlerin anısına Fatiha okuyarak Gazze için dualar gönderdiler.

Bu ziyaret, Gazze'deki acımasız saldırılara karşı birlik ve dayanışma içinde olan Filistinli alimlerin Çanakkale'deki tarihi mirasa saygılarını ve desteklerini gösterdiği anlamlı bir etkinlik olarak kaydedildi.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi