Gündüz kuşağında yayınlanan bir moda programında tanınan kız kardeşler Gül Nihal (Çiçek) ve (Alisya) Bahar Candan, "suç örgütüne üye olmak" ve "suç sonucu gayrimenkul değerlerini aklamak" suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul'da 3 yıl önce "El konulan arabaları gümrüğe götürüp yarı fiyatına satıyoruz" yalanıyla çok sayıda kişiyi dolandıran Eren Koç liderliğindeki çetenin, "sazan sarmalı" kullanarak vatandaşları dolandırdığı ve Candan'ı davet ettiği iddia edildi. kurbanlarla yaptığı toplantılara kardeşler şüphelilerin 50 mağdurun dahil olduğu yaklaşık 100 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.



İLK OPERASYON 2021'DE

Dolandırıcılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Haziran 2021'de gerçekleştirdiği operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.

Aynı çeteye 2023 yılının Mayıs ayında düzenlenen operasyonun ikinci dalgasında ise 6 şüpheli tutuklanmıştı. Bir kişi dışında hepsi tutuklandı


Kasım ayında sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Hacı İ.S.'nin çete lideriyle bağlantısı olduğu ve mağdurları bulmak için düzenlenen toplantılarda tanıtım yaptığı iddia edildi. Adı geçen şüpheli tutuklandı.

Şüpheliler, Asayiş Müdürlüğü'ne getirilen suçlamaları kabul etmemesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



YENİ OPERASYONDA 6 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin sürdürdüğü soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin ifadeleri doğrultusunda 6 şüphelinin daha kimliği belirlendi. Önceki gün sabah düzenlenen operasyonda kimliği belirlenen 6 şüpheli daha yakalandı.

Pamukkale'de ölü bulunan Polonyalı turist kalp krizi geçirmiş Pamukkale'de ölü bulunan Polonyalı turist kalp krizi geçirmiş




İşlemleri Kamu Düzeni Şube Müdürlüğü'nde yürütülen şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde incelenmek üzere bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.


3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri sona eren şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Berk E. (22), Barış V. (48) ve Ali K. (32) tutuklanırken, gözaltına alınan 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan bir kişi savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Dolandırıcı çeteye yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 35 şüpheli yakalandı.

Kaynak: KARAR