Esnafın taleplerini hiçbir zaman göz ardı etmeyen, önerileri ve görüşlerini dikkate alan Başkan Tugay, “Esnaf istihdamın arttırılmasında büyük bir rol oynuyor. Biz de bunun farkındayız. Kendi kaynaklarımızla yollarını yaptığımız sanayi sitemiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

“BÖLGENİN GELİŞİMİNİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Küçük Sanayi Sitesi esnaflarıyla sabah kahvaltı eşliğinde toplantı gerçekleştirdi. Esnafın taleplerini dikkate alan Başkan Tugay bölgenin Karşıyaka için önemli olduğunu vurgulayarak, “Karşıyaka’mızda sanayi bölgemiz biraz da olsa şehrin dışında. Biz buradaki ihtiyaçların tamamına hakimiz. Esnafımızla güç birliği yaparak, sırt sırta vererek bu bölgeyi daha güzel hale getirebiliriz.

Bunun için hep birlikte çabalayacağız. Esnafımız bize ihtiyaçlarını her zaman bildirebiliyor. Bugün de bir araya gelip, herkesin ihtiyaçlarını dinleme fırsatını bulduk ve notlarımızı aldık. Bize belirtilen sıkıntıların dışında da ekstra ihtiyaçlar olduğunun da farkındayız ve giderebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bazı dükkanların ufak olduğu için verimli şekilde kullanılamadığını fark ettik. Onların büyütülmesi için çalışmamızı başlattık, plan kararlarına vardık. Bu şekilde bölgenin gelişiminin önünü açmış olduk” dedi.

“KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KARŞIYAKA’NIN GÖZ BEBEĞİDİR”

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Bölgedeki kronikleşmiş yol problemini belediyenin öz kaynaklarıyla çözdüklerini belirten Dr. Cemil Tugay, “Orta ölçekli ve küçük işletmeler, esnaf istihdamın arttırılmasında büyük rol oynamakta. Biz de bunun farkındayız. Esnafa destek olunmadığı takdirde, haklı oldukları talepleri yerine getirilmez ise işsizliğin azaltılmasında büyük bir rol teşkil eden esnafın kepenk indirmesine sebep olur, işsizler ordusunu büyütürsünüz.

Esnaf sosyal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazıdır. Ekonomik krizler, deprem, pandemi gibi büyük problemlerin yaşandığı zor bir dönem atlattık. Esnafımız da çok sıkıntılı günlerden geçti. Karşıyaka Belediyesi olarak esnafımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Karşıyaka’mızda yaptığımız bütün çalışmaları kendi bütçemiz ile, kendi iş gücümüzle yapmaktayız. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışmakta.

Bölgenin kronikleşmiş yol problemini kendi öz kaynaklarımızla çözdük. Bundan sonrasında da bu bölgede yapılacaklar işler bu şekilde gerçekleştirilecek. Burayı herkesin destekteğiyle daha da güzel bir sanayi sitesine çevireceğiz. Birkaç sene içerisinde sanayi sitemiz pırıl pırıl, Karşıyaka’nın göz bebeği bir iş sahası haline gelecek ve istihdama katkı sunmaya devam edecek. Bu bölge bizim için Karşıyaka’nın önemli bir parçası ve bu bakış açısıyla hizmet almayı da hak ediyor” diyerek sözlerini sonlandırdı. (karar)

Editör: Haber Merkezi