Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı ve mahkemeye sevk edildi. Beş kişi tutuklanırken, sekiz kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve bir kişi serbest bırakıldı.

ABD'de Hayatını Kaybeden Fenomenin Mezarı Açılıp, Otopsi Yapılacak ABD'de Hayatını Kaybeden Fenomenin Mezarı Açılıp, Otopsi Yapılacak

Tutuklananlar arasında bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, olayın yaşandığı dönemde ANET'in genel müdürü olduğu gerekçesiyle suçlanıyor. Tutuklananlar arasında ayrıca ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol, Megatower Serdar Tezcan ve Serkan Yellice de bulunuyor.

Kocagöz'ün tutuklanması üzerine CHP heyeti Antalya Adliyesi önünde toplanarak "Hukuksuzluğa son verin" çağrısı yaptı. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, tutuklamayı protesto etti.

Kamacı, demokrasiye sahip çıkmanın ve verilen oylara sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, "Demokrasiye sahip çık, verdiğin oylara sahip çık" dedi.

Başarır ise konuşmasında olayı ve sonrasında yaşanan süreci anlatarak, "Çok acı bir olay yaşandı. Haberi aldıktan sonra yaklaşık 26 saat boyunca kurtarma çalışmalarına katıldık. Ancak dinlenmeden ifade almak için çağırıldı ve sonra aniden altta ekip otosu aşağıda bekliyordu. Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız bir şekilde tutuklandı" ifadelerini kullandı.

Başarır, ayrıca "Değerli yargıçlara sesleniyorum, bu hukuksuzluğa son verin. Belediye başkanı seçilmiştir, onun yeri hapishane değil belediye binasıdır. CHP olarak gerekirse belediye adliye önünde günlerce nöbet tutarız. Anlımızın akıyla kazanmış olduğumuz mazbatayı hukuksuz bir kararla teslim etmeyiz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet