Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde, belediye başkan adaylarını belirlemek üzere yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sırasında Ankara'da yaşanan bir kriz rapor edildi.

Özellikle Etimesgut ilçesinde Erdal Beşikçioğlu'nun aday gösterilmesi ve ardından Mamak ilçesinde Mesut Özarslan krizinin ortaya çıkması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, İyi Parti'den istifa eden eski İl Başkanı Mesut Özarslan'ı Etimesgut ilçesinden aday göstermek istemesi, ancak CHP Genel Merkezi'nin bu ilçeye Erdal Beşikçioğlu'nu aday olarak açıklamasının ardından bir çatışma yaşandı.

Bu durum, CHP'nin Ankara ilçelerindeki belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde gerginlik yarattı.

İYİ Parti'de  Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü! İYİ Parti'de Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü!

Mamak ilçesinde Mesut Özarslan'ın aday gösterilmesi talebinin MYK tarafından ele alınması beklenirken, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un Genel Merkez'e gelerek örgütün taleplerini ilettiği belirtildi.

Örgütün ve il başkanının Beşikçioğlu'nun adaylığına tepki göstermesi, Mamak ilçesinde de benzer bir durumun yaşanmasına neden oldu.

MYK öncesinde yapılan başvurular ve ortak bildiri ile CHP'li aday adaylarının tepkisi, Ankara'da parti içindeki anlaşmazlıkları ve aday belirleme sürecindeki gerginlikleri yansıtıyor.

Genel Merkez'de Mamak ile ilgili temaslar sürerken, alternatif adaylar üzerinde değerlendirmeler yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: t24